Diefstalverdachte na ongeveer een jaar in de kraag gevat

Stephano J. alias Koelieboi is eerder deze maand door leden van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) aangehouden. Deze verdachte werd geruime tijd opgespoord door de politie. Hij is vaker opgespoord op zijn woonadres, maar wist steeds uit handen van de politie te blijven.

Zijn kompaan is op 8 oktober 2019 aangehouden en al veroordeeld. Die moet een gevangenisstraf van drie jaar uitzitten. Stephano en zijn kompaan hebben het afgelopen jaar in de Duisburglaan een tas met geld uit de auto van een vrouw gestolen. De benadeelde parkeerde haar voertuig voor de inrit van haar woning, waarna zij uitstapte om haar poort open te maken. Haar tas met een geldbedrag was in het voertuig.

Het duo zag toen hun kans schoon om de tas met geld uit de auto weg te nemen. De vrouw zag wat er gebeurde en wilde deze dieven beletten om weg te gaan met haar tas. Zij werd echter op de grond gestoten, waarna de criminelen konden vluchten.

Kort na hun daad is het de politie van het bureau Flora gelukt om de kompaan van Stephano aan te houden. Hij zit momenteel een gevangenisstraf uit. Stephano is na zijn aanhouding overgedragen aan de politie van het bureau Flora. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld.

VANDAAG