NDP-fractie participeert niet aan DNA-vergadering VN

De Nationale Assemblee. Foto: Suriname Herald

De fractie van de Nationale Democratische Partij (NDP) zal niet deelnemen aan de openbare vergadering die voor vrijdag is uitgeschreven. Dit besluit heeft de NDP-fractie genomen op advies van de gezondheidsautoriteit Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) nadat bekend werd dat leden van de fractie op 15 oktober in ‘s landsvergaderzaal waren blootgesteld aan COVID-19, deelt NDP-fractieleider Rabin Parmessar, de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Marinus Bee, in een brief mee.

Inmiddels hebben NDP-parlementariërs zich laten testen door het BOG. Hoewel het resultaat van de testen negatief is, heeft het BOG geadviseerd nog tien quarantaine dagen in acht te nemen, aangezien het testen van individuen zonder symptomen, niet betrouwbaar is.

Gelet op de grote verantwoordelijkheid die op ons allen rust met betrekking tot het indammen van de verspreiding van COVID-19, kan de NDP-fractie derhalve niet deelnemen aan de door u uitgeschreven openbare vergadering in het kader van 75 jaar Verenigde Naties, laat Parmessar weten. ( bij weten link van het brief)

Aan de assembleevoorzitter wordt gevraagd om na deze quarantaineperiode een huishoudelijke vergadering uit te schrijven, om duidelijkheid te verkrijgen inzake de COVID-19-protocollen in DNA, in het belang van de veiligheid van de leden, het personeel en de bezoekers van DNA, alvorens men verder gaan met de reguliere werkzaamheden.

De NDP-fractie brengt de felicitaties over aan de Verenigde Naties en wenst de organisatie veel succes toe in het verder realiseren van de oprichtingsidealen.

Download hier de volledige brief (.pdf)

VANDAAG