Rusland ontkent spanning binnen coalitie over vervanging onderwijstop

Gregory Rusland. Foto: NPS
Print Friendly, PDF & Email

NPS-voorzitter Gregory Rusland zegt dat er geen spanningen zijn binnen de regering over vervanging van de top bij het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC). Binnen de regering wordt geëist dat de directeur, onderdirecteuren en afdelingshoofden van Onderwijs per direct vervangen moeten worden. Echter wordt hieraan geen gehoor gegeven.

Rusland zegt in gesprek met Suriname Herald dat ze het allen ermee eens zijn dat het ministerie efficiënter moet gaan draaien. “Ik heb mijn zorgpunten, maar niet dat er een druk van boven is gekomen”, zegt de NPS-voorzitter. Rusland geeft aan dat er wel gewerkt wordt aan de zorgpunten, maar niet dat er een bepaalde druk is vanuit de top oftewel de coalitiepartners.

Volgens hem zijn het reguliere zaken die normaal plaatsvinden bij elke wisseling van een regering. “Als er iemand vervangen moet worden dan zal die vervangen worden waar nodig. We doen een reguliere evaluatie van het beleid en we gaan niet met de botte bijl hakken”, merkt Rusland op.

Het MinOWC is het grootste ministerie met 17.000 ambtenaren. Er moet volgens Rusland gekeken worden naar hoe zaken weer in goede banen te leiden, vooral in deze periode waarbij het land nu in een slechte financiële situatie is en de COVID-19-pandemie die het land al maanden teistert. “De scholen waren gesloten en het proces moet weer opgang komen. Dat betekent dat er veel aan de dag gelegd zal moeten worden om onder de nieuwe omstandigheden de kinderen weer op school te krijgen”, legt hij uit.

Met betrekking tot de vele klachten over sollicitanten zal de zaak eerst in beeld gebracht moeten worden en dan zal er gekeken worden waar de gaten zijn, zegt de coalitiepartner.

Over de scholen in het binnenland die nog niet zijn begonnen, zegt Rusland dat het een kwestie is die te maken heeft met de financiële situatie. De afdeling Bureau Onderwijs Binnenland zal hier aandacht aan moeten besteden.

Simone Awanna

VANDAAG