Brunswijk zegt de rechtsstaat volledig te ondersteunen

Waarnemend hofpresident Rasoelbaks en vicepresident Brunswijk. Foto: Kabinet van de Vicepresident
Print Friendly, PDF & Email

Waarnemend president van het Hof van Justitie Iwan Rasoelbaks heeft tijdens een kennismakingsbezoek aan vicepresident Ronnie Brunswijk het beleidsdocument 2020-2025 getiteld “Speerpunten van beleid van de rechtspraak” aangeboden aan Brunswijk. De vicepresident heeft bij ontvangst van dit document aangegeven de rechtsstaat zo volledig mogelijk te zullen ondersteunen.

Zo heeft de Raad van Ministers op 7 oktober de voordrachten van een zestal rechters goedgekeurd. De procedure van beëdiging en installatie is in volle gang, zegt de vicepresident.

Het document werd formeel gepresenteerd bij de opening van het nieuwe zittingsjaar van het Hof van Justitie op 2 oktober alwaar Brunswijk eveneens aanwezig was.

Partijen beseffen beiden dat het een moeilijke financiële tijd is in Suriname, maar hebben elkaar beloofd dat “a wroko no mag fasi”. Ze kijken tevreden terug naar dit gesprek, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.

VANDAAG