Dodelijke steekpartij te Abrabroki

De 36-jarige Orson Kastiel is op 7 november, bij een steekpartij, om het leven gekomen. De steekpartij deed zich voor op de kruising van de Calcutta- en de Hermansteinbergstraat. De politie van het bureau Nieuwe Haven en de afdeling Kapitale Delicten deden na de melding van het Command Center de plek van het voorval aan.

Het levenloze lichaam van Kastiel werd ter plaatse aangetroffen. Een ingeschakelde arts stelde officieel de dood vast. Uit het voorlopige onderzoek is naar voren gekomen, dat de 42-jarige Leon D. alias ‘Domme’ of ‘Ojo’ in een gevecht verwikkeld was geraakt met het slachtoffer Kastiel.

Bij die gelegenheid haalde Leon een scherp voorwerp tevoorschijn en stak Kastiel daarmee in zijn borststreek. Na het strafbare feit te hebben gepleegd, verliet de verdachte de plaats van het delict.

Het ontzielde lichaam van Kastiel is in opdracht van het Openbaar Ministerie (OM) hangende het onderzoek in beslag genomen. De verdachte Leon D. meldde zich op een dag later aan op de afdeling Kapitale Delicten, na te zijn ontboden.

Hij geeft toe het strafbare feit te hebben gepleegd. Het scherp voorwerp waarmee het slachtoffer Kastiel om het leven is gebracht, is nog niet achterhaald.

De verdachte Leon D. is na overleg met het OM opgesloten. De afdeling Public Relations van de politie meldt dat de afdeling Kapitale Delicten belast is met het verdere onderzoek in deze zaak.

VANDAAG