NH treft voorbereiding opzet solarplant te Godo Olo

Minister David Abiamofo spreekt de bevolking toe tijdens de krutu. Foto: CDS
Print Friendly, PDF & Email

Er worden momenteel voorbereidingen getroffen voor de opzet van de solarplant te Godo Olo. Minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) heeft onlangs in verband met de implementatie van het miniraster zonne-energieproject een veldbezoek gebracht aan het dorp in het district Sipaliwini.

Volgens de bewindsman wordt bij de formulering van het beleid de betrokkenheid van de dorpsgemeenschappen hoog in het vaandel gedragen. Dit wordt bewerkstelligd door de leefgemeenschappen te stimuleren om een eigen bijdrage te leveren bij de uitvoering van projecten.

Abiamofo heeft een krutu belegd met het traditioneel gezag en de lokale bevolking over de eigen inbreng van het dorp. Met de plaatselijke gemeenschap is overeenstemming bereikt om de masten aan te leveren en te zorgen voor transport via de rivier en andere logistieke zaken.

Tijdens de krutu heeft de bewindsman zijn directieteam geïntroduceerd en een korte uiteenzetting gegeven over de nieuwe organisatiestructuur van het departement. Volgens het nieuwe organogram wordt de afdeling Community Engagement and Development in het leven geroepen.

Met deze vernieuwing beoogt de bewindsman om de betrokkenheid van de leefgemeenschappen beter opgang te brengen en het te voeren beleid in samenspraak met de lokale bevolking te doen geschieden. Met de invoering van dit systeem zal de gemeenschap 1 x 24 uur over elektriciteit beschikken en daardoor de mogelijkheid hebben om hun gebied verder te ontwikkelen.

VANDAAG