Wet staatsbegroting 2020 met 33 stemmen aangenomen

Het parlement heeft de Wet staatsbegroting 2020 met algemene 33 stemmen aangenomen. Beeld: YouTube
Print Friendly, PDF & Email

De ontwerpwet houdende vaststelling van de ontwerp Staatsbegroting van uitgaven en ontvangsten voor het dienstjaar 2020, Wet staatsbegroting 2020, is vanavond met algemene 33 stemmen aangenomen in De Nationale Assemblee (DNA). “U heeft groen licht van het parlement om verder te gaan,” liet DNA-voorzitter, Marinus Bee, weten aan de regering.

President Chan Santokhi op zijn beurt zei dat de begroting 2020 niet slechts bedoeld was om cijfermatig zaken van de staat en de financiële huishouding te bespreken. Deze begroting 2020 heeft aan de samenleving, voor de eerste keer, laten zien wat de betekenis is geweest van haar stem op 25 mei 2020. “Stel je voor als de vorige regering hier zou zitten, wat zou gebeuren met het land?”, merkte Santokhi op.

De koers zou volgens hem rond de SRD 40 en SRD 50 zijn. Volgens het staatshoofd heeft deze regering laten zien, dat die in vier maanden tijd een begrotingstekort van 17,9 procent terug heeft weten te brengen naar 9,3 procent. Hij benadrukte nogmaals dat de regering niet gaat rusten totdat alle problemen van het volk zijn opgelost.

VHP-fractieleider Asiskumar Gajadien gaf aan dat het moeilijk was om door een hele inventarisatie die de regering heeft overgenomen heen te fietsen. Ronny Asabina (BEP) zei dat het volk ernaar uitkijkt dat zijn leven draaglijker wordt gemaakt. Hij bedankte de samenleving voor het geduld dat zij tot nu toe heeft opgebracht.

Gregory Rusland (NPS) gaf aan dat deze regering een bijzonder moeilijke start had, die hij definieert als de moeilijkste periode in de geschiedenis van Suriname wat betreft de financieel-economische situatie. Volgens Rusland heeft deze regering bewezen, dat zaken die bijzonder moeilijk lagen, zijn aangepakt.

Met deze aanname van de Wet staatsbegroting 2020 wordt een periode afgesloten en gekeken wat voor ons licht. Rusland gaf verder aan, dat met de begroting 2021 men terugkomt om inderdaad het nieuwe begin van deze regering op basis van wat nu gecreëerd wordt verder uit te voeren.

Bee voegde eraan toe dat het parlement hoopvol is gestemd. “Als het makkelijk was, zou u de verantwoordelijkheid niet hebben gekregen,” zei hij. Volgens hem weet het volk dat de regering sterk genoeg is en er een zware job op haar schouders is gelegd.

Vishmohanie Thomas

VANDAAG