Bouva doet aangifte wegens smaad en laster

Melvin Bouva. Beeld: YouTube

NDP-assembleelid en gewezen vicevoorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Melvin Bouva, heeft bij de politie van het bureau Geyersvlijt tegen Radjinderkoemar Ramdhani aangifte gedaan wegens smaad en laster. Het zou gaan om een fervente VHP-aanhanger.

Ramdhani heeft eerder deze week op zijn Facebookpagina ongefundeerde verregaande beschuldigen gedaan, is Bouva van mening. Volgens Ramdhani heeft Bouva onder meer als projectleider van het project Naschoolse Opvang SRD 126 miljoen verduisterd. Ook zou hij enkele jaren terug, via de Wegenautoriteit SRD 3 miljoen hebben gehad voor de uitvoering van een vlaggenproject tijdens Srefidensi.

Ook is aangifte gedaan tegen de Facebook-roddelpagina Kwasibita Nieuws die eerder dit jaar in dit kader, onterechte beschuldigingen en valse informatie over de politicus heeft verspreid, staat in een verklaring.

Leugen en laster
Bouva geeft aan dat alle aantijgingen als leugen en lasterpraat kunnen worden aangemerkt in een poging hem persoonlijk, maar vooral politiek te schaden. Deze kunnen volgens hem echter met vaststaande feiten worden ontkracht.

Bouva zegt dat hij nimmer projectleider van het project Naschoolse Opvang is geweest en kan daarom niet verantwoordelijk zijn voor de uitvoering noch financiën van dit project. Ook zegt hij op geen enkele manier diensten geleverd en direct of indirect financiële middelen uit dit project te hebben ontvangen. Als voorzitter van de vaste commissie Onderwijs in DNA was hij evenals de overige leden belast met wet- en regelgeving en de controle op de uitvoering daarvan, staat in de verklaring.

Onderzoek CLAD
Bouva zegt dat na grondig onderzoek noch in het Evaluatierapport noch in het rapport van de Centrale Landsaccountantsdienst (CLAD) een concrete beschuldiging of verwijt wordt gemaakt aan zijn adres. Uit dit onderzoek blijkt voorts dat zijn naam ook op geen enkele manier in diskrediet is gebracht. In deze rapporten, waarnaar wordt verwezen zijn de feitelijk betrokkenen en omstandigheden onomwonden genoemd en publiekelijk beschikbaar, stelt het assembleelid.

Bouva stelt dat gelet op deze feiten geen enkele kwaadspreker haar beschuldiging met enige vorm van bewijs kan onderbouwen. Alle aantijgingen zijn beperkt gebleven tot niet-geverifieerde holle kreten, voornamelijk van politieke tegenstanders, zegt het assembleelid.

Bouva wenst recht te zetten dat hij ook nimmer betrokken is geweest bij de uitvoering van een vlaggenproject van de Wegenautoriteit of de levering van voeding voor quarantaine.

Onterecht criminaliseren zorgelijke trend
Hij vindt het betreurenswaardig dat er desondanks onder politieke motieven deze zaken ongefundeerd en niet-geverifieerd worden verspreid. “De tendens dat regeringsfunctionarissen en politici, politieke tegenstanders op een dergelijke manier, vaak onterecht, bekladden en criminaliseren, is erg zorgelijk. Hiermee zal op een politiek verantwoordelijke manier moeten worden omgegaan.”

Bouva zegt zich hierdoor geenszins geïntimideerd te voelen. “Ik zal niemand het recht geven om op welke wijze dan ook onterecht mijn eer en goede naam aan te tasten. Ongeacht de aanvallen en de pogingen mij politiek te schaden zal ik nationaal zowel internationaal (als president van het Forum van Jonge Parlementariërs van de Inter Parlementaire Unie) ongestoord mijn werk voortzetten”, geeft de volksvertegenwoordiger aan.

De zaak wordt door de recherche van het bureau Geyersvlijt en het digitale onderzoeksteam verder onderzocht waarna de verdachten zullen worden opgeroepen, aldus Bouva.

VANDAAG