NDP roept leden op oud-president Bouterse te ondersteunen

Bouterse sprak aanhangers op het Onafhankelijkheidsplein toe na de zitting van de verzetzaak op 22 januari. Het was de eerste keer dat Bouterse in deze zaak voor de Krijgsraad verscheen. Foto: Suriname Herald

De NDP heeft haar leden opgeroepen om maandag oud-president en partijvoorzitter Desi Bouterse te ondersteunen in verband met zijn verzetzaak. Coördinatieleden, wijkcoördinatoren, ondersteunende wijkcoördinatoren, stembureauvoorzitters, werkers, partijgenoten, belanghebbenden en kameraden worden opgeroepen Bouterse te ontvangen en te ondersteunen wanneer hij maandag voor de Krijgsraad moet verschijnen.

Deze oproep wordt gedaan door de NDP van het ressort Blauwgrond. Met de leuze “Strey de foe strey, wi no sa frede” worden de leden opgeroepen hun partijvoorzitter te ondersteunen.

De verzetsprocedure tegen Bouterse werd door de Krijgsraad op 30 oktober uitgesteld naar 30 november. De Krijgsraad zei dat het om een verzetzaak gaat en dat Bouterse daarom gewoon aanwezig moet zijn.

De Krijgsraad vroeg aan raadsman Irvin Kanhai naar de reden van de afwezigheid van Bouterse. Kanhai overhandigde de Krijgsraad een brief om aan te geven waarom zijn cliënt Bouterse niet op de zitting van 30 oktober aanwezig kon zijn.

Kanhai vroeg de Krijgsraad uitdrukkelijk om de brief niet publiekelijk kenbaar te maken. De Krijgsraad stelde toen de zitting wegens een overmachtssituatie uit naar 30 november.

De advocaat van Bouterse had na de uitspraak in het 8-decemberstrafproces, waar Bouterse veroordeeld is tot twintig jaar gevangenisstraf, vorig jaar verzet aangetekend.

De NDP’ers worden opgeroepen zich op maandag om 07.15 uur aan te melden op het NDP-centrum aan de Bonistraat 111 in Paramaribo-Noord. Daarna vertrekt de groep richting de verzamelplaats het NGVB-stadion aan de Van Roseveltkade en Mgr. Wulfingstraat.

VANDAAG