CLO-voorzitter: “Regering houdt ons aan het lijntje”

Ronald Hooghart. Foto: Suriname Herald
Print Friendly, PDF & Email

De voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), Ronald Hooghart, vindt dat de regering de bond aan het lijntje houdt. Het bestuur heeft met de regering gesproken over de uitbetaling van de twk van de landsdienaren en de 25 procent loonsverhoging. “Dit is een kwalijke zaak, omdat delen van de regering gesprekken voeren met de groep van Miskin en wij worden aan het lijntje gehouden.”

Volgens de vakbondsman worden er zaken achter hun rug om gedaan. “Ik heb gemerkt dat ze een hele andere benadering hebben en nu praten over een loonronde, maar er is een overeenkomst die we hebben met de regering,” zegt Hooghart. De salarisverhoging met terugwerkende kracht zou in het kader moeten zijn van het gelijkheidsbeginsel. Wat er nu gebeurt is onduidelijk.

Hij gaf een voorbeeld van een schoonmaakster die SRD 625 verdient, een toelage ontvangt van SRD 625, terwijl de prijzen verder zijn gestegen. De zware lasten zouden volgens de vakbondsman door de breedste schouders gedragen moeten worden. Hij zal weer een gesprek aanvragen met de regering voor duidelijkheid, zodat hij de leden goed kan informeren over de beslissing die door de leiding van het land is genomen.

“Ik heb geen moeite met een loonronde, maar de regering moet conform de afspraken zaken uitvoeren. Wat wij willen is dat de twk weer opgebracht wordt en dat daarop de 25 procent loonsverhoging komt,” zegt de CLO-voorzitter.

Tijdens een algemene ledenvergadering zal gesproken worden over verder te nemen stappen, omdat volgens Hooghart de regering misbruik maakt van de situatie binnen de CLO en de belangen aan de kant zet.

Simone Awanna

VANDAAG