350 kinderen Abenaston en Amakakondre verwend door Social Army

Social Army heeft 350 kinderen van Abenaston en Amakakondre een leuke dag bezorgd op kinderdag. Foto: Social Army
Print Friendly, PDF & Email

Bijkans 350 kinderen van de dorpen Abenaston en Amakakondre te Boven-Suriname, zijn in het weekend flink in de bloemetjes gezet door de organisatie Social Army. In verband met kinderdag heeft de organisatie heel wat activiteiten met de jongeren van de twee dorpen uitgevoerd. Er is onder andere gedanst tijdens een dansworkshop. In de avonduren mochten de kinderen ook genieten van een vuurwerkshow en optredens van artiesten.

“Het is de eerste keer dat kinderdag zo uitbundig is gevierd in Abenaston. Dat hebben de dorpsbewoners kenbaar gemaakt en ook laten merken aan het warme onthaal bij aankomst en het enthousiasme in het dorp,” zegt de voorzitter van Social Army (SA) Mitchell Matroos. Het jongeren sociaal leger heeft na overleg met de dorpsbewoner Dany anderhalve maand voor de activiteit goederen, zoals kleding, schoeisel, speelgoederen, snoepgoed en levensmiddelen in Paramaribo verzameld voor de kinderen.

De groep vertrok 4 december met een volgeladen boot met goederen en een passagiersboot en een delegatie van 23 man naar Abenaston. In de vergaderzaal heeft SA-voorzitter Matroos uitgelegd wat de bedoeling was van het project en wat er allemaal zou gebeuren op kinderdag.

De dag begon met een dansworkshop van de bekende danser tevens jeugdparlementariër Winston Adaba. Hij leerde de jongeren op de tonen van een aantal opgewekte nummers enkele danspasjes. Het genot was flink af te lezen op de gezichten van de kinderen, meldt Social Army.

Na de dansworkshop werden de jongeren voorzien van een heerlijke maaltijd en drank. In de middag werden de dozen met ingezamelde goederen opengemaakt en verdeeld onder de aanwezige kinderen en hun ouders. In de avond genoten ze van de vuurwerkshow.

Gelijk na de vuurwerkshow hebben de artiesten Enver Panka en de Rise-l Linga van zich laten horen. In een kring op het voetbalveld van Abenaston brachten de artiesten hun bekende nummers ten gehore. De viering werd hiermee afgesloten. De organisatie blikt tevreden terug op deze activiteit.

VANDAAG