Minister Kuldipsingh ontvangt publicatie ‘Arbeid in cijfers’ 2017-2019

Publicatie 'Arbeid in cijfers' 2017-2019 is gepresenteerd aan minister Kuldipsingh. Foto: AW en J
Print Friendly, PDF & Email

De publicatie ‘Arbeid in cijfers’ 2017-2019 is gepresenteerd aan de minister en directie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW en J). Het doel van de publicatie is het verschaffen van betrouwbare statistieken ten behoeve van de gemeenschap, onder andere beleidsmakers, studenten, bedrijfsleven organisaties en andere belanghebbenden. De presentatie is gisteren verzorgd door het fungerend hoofd Arbeidsstatistieken van het ministerie, Tirlotma Marhe-Kewal.

In de publicatie is data opgenomen over de geregistreerde en geplaatste werkzoekenden, vacatures, vreemdelingen op de Surinaamse arbeidsmarkt, ontslagaanvragen en meldingen, het aantal gecertificeerde personen door de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO), bedrijfsongevallen, ingeschreven personen bij Stichting Scholings Instituut voor de Vakbeweging in Suriname (SIVIS) en het aantal werkonderbrekingen (stakingen).

De data is eveneens in grafieken weergegeven. Deze data wordt regulier verwerkt door de afdeling Arbeidsstatistieken van het onderdirectoraat Arbeidsmarkt. Deze afdeling verzamelt eveneens andere data over de arbeidsmarkt.

Minister Rishma Kuldipsingh heeft aangegeven dat voor de volgende publicatie ook statistieken over de jeugd opgenomen zullen worden, gezien dit beleidsgebied toegevoegd is aan het ministerie van AW en J. Op basis van de cijfers zal er ook nagegaan worden waar een aanscherping of wijziging van beleid moet plaatsvinden.

VANDAAG