Agenten in kwestie ‘Rocker Rockobin’ buiten functie gesteld

‘Rocker’, die door een politiekogel is geraakt, ligt op de grond van het erf omringd door buurtbewoners. Foto: Suriname Herald

Twee agenten die betrokken zijn bij het schietincident waarbij de zeventienjarige Jereno Panali door een politiekogel is geraakt en daarna is overleden zijn buiten functie gesteld. Deze informatie wordt bevestigd door zowel de woordvoerder van het Korps Politie Suriname (KPS) Rachelle Deekman als minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie. Hun buitenfunctiestelling volgt na onderzoek.

Panali, die bekend was als Rocker Rockobin, is een paar weken terug door een politiekogel geraakt, via de rug naar zijn buikstreek. Hij stond met een paar andere jongeren op de hoek van de Nieuwzorg- en Mattheusweg. De politie deed de locatie na een melding aan. Er werden twee losse schoten gelost bij aankomst en de jeugdigen, waaronder Rocker Rockobin, begonnen te rennen bij het horen van de schoten.

Er werd gericht op Panali geschoten. Hij rende door en viel op een gegeven moment neer op het erf van een buurvrouw. Rockobin werd hulpeloos achtergelaten. Van de buren kreeg hij hulp. Pas later werd hij door de ambulance, die door andere agenten werd ingeschakeld, afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp.

Het KPS zal de kosten van de uitvaart van Rockobin dekken. Volgens de familie bedragen de kosten van het uitvaartpakket SRD 23.000. Verder zijn er andere kosten gemaakt bij de dedeoso. De familie heeft na het schietincident haar beklag gedaan bij de de afdeling Onderzoek Politionele Zaken (OPZ), waar plechtig is beloofd dat deze zaak opnieuw onderzocht zou worden wat ook is gebeurd.

Simone Awanna

VANDAAG