Dc Nickerie waarschuwt voor misbruik dispensatiebrieven

Districtscommissaris (dc) van Nickerie, Senrita Gobardhan, drukt personen op het hart om de lockdown dispensatiebrieven niet te misbruiken. Ze benadrukt dat deze slechts gebruikt mogen worden voor het doel dat op de briefjes is vermeld. “Wie de brieven toch voor andere doeleinden gebruikt, zal voor de consequenties moeten instaan,” waarschuwt Gobardhan. De burgermoeder stelt zich niet aansprakelijk voor personen, die onnodig de lockdownmaatregelen overtreden. In het land geldt de avondklok van 19:00 uur tot 05:00 uur.

Ook in Nickerie neemt het aantal positieve coronagevallen toe. Het hoofdbureau van politie in het district is gesloten, omdat een agent positief is getest op het COVID-19-virus. Er zijn momenteel ongeveer vijf actieve coronagevallen in het district.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid maakt later vandaag bekend of de coronamaatregelen al dan niet worden verscherpt. De bewindsman had vorige week ook aangegeven, dat als de situatie tot en met het weekend niet zou verbeteren er mogelijk een totale lockdown zou volgen. De maatregelen waren vorige week al verscherpt vanwege de schrikbarende stijging van het aantal coronagevallen in Suriname.

Er is een lichte daling merkbaar in het aantal besmettingen op dagbasis. Op 25 december waren er zeventig besmettingen, 26 december 58 en gisteren 40. Daarvoor lag het aantal positieve gevallen per dag tussen de 65 en 80. In het aantal actieve gevallen is er wel een stijging te zien. Dit aantal staat op 397.

Vanaf 24 december is het samenscholingsverbod teruggebracht naar vijf personen. Het is nog steeds verboden feesten te houden. Ondanks dit verbod wordt er flink gefeest alsof corona al voorbij is. Verder zijn alle sportactiviteiten met betrekking tot contactsporten verboden.

Wat de commerciële activiteiten betreft mogen uitsluitend een aantal commerciële lokaliteiten open zijn te weten, ziekenhuizen, poliklinieken, apotheken, drogisterijen, banken, tankstations, supermarkten, bakkerijen, slagerijen en restaurants voor het bereiden en leveren van eten, uitsluitend afhaal en bezorging.

Alle andere commerciële lokaliteiten die niet genoemd zijn, zijn gesloten. Deze worden geclassificeerd als niet-essentiële handelszaken.

VANDAAG