Ontwikkeling binnenland ook prioriteit voor regering-Santokhi

President Santokhi. Foto: CDS
Print Friendly, PDF & Email

De ontwikkeling van het binnenland heeft de bijzondere aandacht van de regering. Het is een van de zes gebieden, waarvoor de regering zich sinds haar aantreden eerder dit jaar bijzonder heeft ingezet.

President Chan Santokhi zei onlangs op de eindejaarspersconferentie, dat in de visie van zijn regering het beleid erop gericht dient te zijn om ontwikkeling te brengen voor alle Surinamers, vanaf de kustvlakte tot in het verre binnenland.

“Eenheid – ook tussen de verstedelijke gebieden, de districten en het binnenland – is de belangrijkste randvoorwaarde voor de ontwikkeling van ons land. Daarom heeft de ontwikkeling van het binnenland onze bijzondere aandacht. We zijn allemaal Surinamers,” zei de president.

Hij voegde eraan toe dat mensen in het binnenland recht hebben op elektra, schoon drinkwater, onderwijs, medische zorg en adequate huisvesting. De regering zal daarvoor zorgen, benadrukte de president.

De eerste stappen hiertoe zijn al gezet. “Deze regering zal meer dan ooit bijzondere aandacht besteden aan de ontwikkeling van het binnenland,” aldus Santokhi.

VANDAAG