Dode bij verkeersongeluk Afobakaweg

De 33-jarige autobestuurder Peter Saakie is op 3 januari na een eenzijdig verkeersongeval overleden. De politie van het bureau Paranam kreeg die dag, rond drie uur ’s middags vanuit het Command Center een melding, dat een auto over de kop was geslagen aan de Afobakaweg ter hoogte van mast 38.

Onderzoek wees uit dat Peter met zijn zwangere vrouw Y.F. (33) en hun drie kinderen van respectievelijk 4, 9 en 11 jaar over de Afobakaweg reed. Zij kwamen vanuit de richting van Brokopondo gaande in die van Paranam.

Ter hoogte van mast 38 verloor Peter vermoedelijk, nadat hij in een waterplas met daarin een kuil had gereden, de controle over de besturing van het voertuig. Het voertuig raakte van de weg en kwam op de rechterberm van de weg tegen een vuilnisstaander aan. De auto sloeg vervolgens over de kop en kwam op de linkerzij tot stilstand.

Peter die bekneld zat in het voertuig, werd met behulp van de brandweer eruit gehaald. Hij overleefde het verkeersongeval niet. Een arts die ter plaatste kwam, stelde de dood vast.

De zwangere vrouw Y.F. klaagde van pijn op de borst. Samen met haar drie kinderen, die geen zichtbare letsels vertoonden, werd zij met de ambulance afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie werd het ontzielde lichaam van Peter afgestaan aan de nabestaanden.

VANDAAG