Bestuursopzichters getraind in prijscontrole procedures

Bestuursopzichters zijn getraind in prijscontrole procedures. Foto: CDS

Bestuursopzichters van Saramacca zijn gisteren getraind in de procedures van prijscontroles. De trainingen zijn in navolging op het beleid van minister van Saskia Walden van Economische zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) om de districtscommissarissen (dc) te betrekken bij het uitvoeren van landelijke prijscontroles.

De trainers van de afdeling Interne markt en Consumentenzaken van het ministerie van EZ, hebben enkele aspecten, die voorkomen op het veld, belicht. Daarbij is benadrukt, dat het decreet E-2A een belangrijke tool is bij uitvoering van prijscontroles. Verder hebben de mensen informatie gekregen over winstmargeberekening, letten op geijkte weegschalen, prijsaanduiding, vervallen goederen en smokkelwaar.

Dc Sherin Bansi-Durga van Saramacca, die het werk van EZ ondersteunt, is ook gestart met een plan om de prijscontrole in haar district ter hand te nemen. Ze juicht het initiatief van het ministerie van EZ toe, om haar bestuursambtenaren te trainen, zodat ze meer tools kunnen ontvangen om het werk beter te doen.

De training is goed ontvangen bij de groep van bestuursambtenaren, schrijft EZ in een persbericht. Het plan van de burgermoeder is ook erop gericht om gezonde concurrentie binnen de ondernemingen in Saramacca te ondersteunen. Het district Saramacca is het eerste district waar de trainingen zijn verzorgd. EZ zal ook trainingen verzorgen in de andere districten.

VANDAAG