Demonstranten bij DNA-gebouw

Demonstranten togen naar het gebouw van De Nationale Assemblee (DNA). Foto: Suriname Herald
Print Friendly, PDF & Email

Een groep demonstranten, onder leiding van activist Sibrano Piqué, heeft zich verzameld bij het gebouw van De Nationale Assemblee (DNA). Hoewel het zaterdag is en er doorgaans geen volksvertegenwoordigers aanwezig zijn in het gebouw had de groep op zijn minst verwacht dat assembleevoorzitter Marinus Bee toch zou komen. Hij zou de boodschap dat er een groep bij het gebouw aan het protesteren is wel gekregen moeten hebben, vinden enkele demonstranten.

Er wordt onder andere geëist dat president Chan Santokhi aftreedt, omdat de situatie in het land volgens de demonstranten ondraaglijk is. De politie is ook goed vertegenwoordigd.

Imro Edam, die namens enkele vakbonden in de gezondheidszorg ook bij het parlementsgebouw aanwezig was, zegt dat de groep die hij vertegenwoordigt tegen de overeenkomst is die de regering met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zal sluiten.

Edam vindt het erg dat geen van de 51 parlementariërs in het gebouw aanwezig is, om de groep tenminste toe te spreken.

VANDAAG