Nieuwe directeur voor Volksgezondheid

Rakesh Gajadhar Sukul, directeur ministerie van Volksgezondheid. Beeld: GOV TV

Rakesh Gajadhar Sukul is de nieuwe directeur van het ministerie van Volksgezondheid. Hij werd vanavond op de COVID-19-persconferentie in de Congreshal geïntroduceerd door minister Amar Ramadhin. Na zes maanden heeft het ministerie weer een directeur.

Minister Ramadhin is ervan overtuigd dat Gajadhar Sukul, die arts is van beroep, een goede aanwinst is voor het departement. De nieuwe directeur heeft gewerkt bij de Medische Zending en was bedrijfsarts bij Rosebel Goldmines.

Gajadhar Sukul geeft aan dat hij als arts gekozen heeft om dichtbij het beleid te zijn en de gezondheidszorg te versterken. “De afgelopen dagen hebben we vaker COVID-doden gehad. Dat komt niet zomaar,” zegt de nieuwbakken directeur. Suriname heeft een hoog aantal positieve COVID-19-gevallen. Het is daarbij niet uitgesloten dat personen, die tot de hoge risicogroep behoren vreselijk ziek kunnen worden en daardoor kunnen sterven.

Gajadhar Sukul doet een beroep op eenieder om zo min mogelijk bij te dragen aan het besmetten van personen. Hij benadrukte dat het virus verspreid wordt door de mens zelf. Daarom moet er volgens hem ervoor gezorgd worden, dat personen zo min mogelijk in massa bij elkaar komen.

VANDAAG