Illegale sigaretten in beslag genomen

Een deel van de in beslag genomen illegale sigaretten. Foto: Ministerie EZ

Ruim 3.000 pakken sigaretten zijn door medewerkers van de Economische Controle Dienst (ECD) en politiefunctionarissen in beslag genomen. De sigaretten, die op 8 januari in het district Commewijne in beslag zijn genomen, zijn van smokkel afkomstig. Het gaat om sigaretten van de merken Tabacca, Three Stars, Tradition, Capital, Oris, Director Originale.

Er is een proces-verbaal opgemaakt door de medewerkers van de ECD. Het Openbaar Ministerie zal aan de overtreder een boete opleggen. De Wet economische delicten en de Wet tegengaan smokkelen zijn overtreden. Deze twee wetten zijn bedoeld om smokkelpraktijken tegen te gaan, waarbij boetes of gevangenisstraffen kunnen worden opgelegd.

Burgers die informatie hebben over illegale praktijken mogen deze doorgeven via het nummer 1940 of er mag een WhatsAppbericht worden gestuurd naar +597 8530915. Er zal discreet worden omgegaan met uw informatie, meldt het ministerie van Economische zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie in een persbericht.

VANDAAG