Hooggeplaatste militair uit VS voor eendaags bezoek in Suriname

Admiraal Craig Stephen Faller. Foto: Defensie
Print Friendly, PDF & Email

Admiraal Craig Stephen Faller van de Verenigde Staten (VS) is morgen voor een eendaags werkbezoek in Suriname. De hooggeplaatste militair is commandant van 'the U.S. Southern Command’. Het bezoek kan geplaatst worden in het kader van de defensiesamenwerking die Suriname heeft met de VS.

De samenwerking die Suriname heeft met Amerika op het territorium van defensie heeft als doelstelling om niet alleen de veiligheid in Suriname, maar ook in de regio te waarborgen. De militaire samenwerking tussen beide landen is historisch. Minister Krishna Mathoera van Defensie, zegt dat het cruciaal is dat de defensiesamenwerking tussen Suriname en de VS geïntensiveerd wordt.

“Het bezoek van admiraal Faller gaat om het intensiveren van de samenwerking, in het bijzonder om capaciteitsversterking en gezamenlijke trainingen,” beweert de minister. Mathoera stelt de samenwerking zeer op prijs en zegt dat er meer werkoverleg zal plaatsvinden.

VANDAAG