Visser doodgestoken

De 51-jarige visser Radjpal Hamied meer bekend als ‘Burham’ is gistermiddag bij een vechtpartij op een vissersboot door een collega neergestoken. Dit geval vond op de Atlantische Oceaan ter hoogte van Kamp 3 in de omgeving van Matapica plaats. De politie van het bureau Nieuw-Amsterdam kreeg vanochtend de melding van het Command Center, dat een vissersboot bij het mini visserijcentrum met een lijk was aangemeerd.

Bij aankomst op de locatie troffen de wetsdienaren daadwerkelijk het lichaam aan van de man, die geen levensteken meer vertoonde aan. Een ingeschakelde arts stelde de dood van Hamied vast, waarna zijn ontzielde lichaam na overleg met het Openbaar Ministerie ter obductie in beslag is genomen.

Uit het voorlopig onderzoek is naar voren gekomen dat de vissers gisteren omstreeks 12.30 uur vanuit Nieuw-Amsterdam vertrokken om op zee te gaan vissen. Omstreeks 21.00 uur gooiden zij het anker uit en bij die gelegenheid ontstond er een vechtpartij om drugs tussen het slachtoffer en zijn collega. Op een bepaald moment haalde de collega een scherp voorwerp tevoorschijn en bracht Hamied een fatale steek toe in zijn rechter bovenarm.

Door het gebeuren keerden de vissers terug naar de aanmeerplek te Nieuw-Amsterdam, maar onderweg liet Hamied door de opgelopen verwonding het leven. Toen de boot was aangemeerd te Nieuw-Amsterdam koos de verdachte in deze zaak het hazenpad. Aan zijn aanhouding wordt gewerkt.

VANDAAG