Bouva levert ongezouten kritiek op benoemingenbeleid Santokhi

NDP-assembleelid Melvin Bouva. Beeld: DNA TV
Print Friendly, PDF & Email

NDP-assembleelid Melvin Bouva heeft ongezouten kritiek geleverd op de wijziging van de statuten van Staatsolie om first lady Mellisa Santokhi middels een omweg en bocht te brengen in de Raad van Commissarissen van het bedrijf. “Toen hebben we Jogi en de VHP-fractie niet gehoord”, zei Bouva vanmiddag tijdens de openbare vergadering van De Nationale Assemblee (DNA).

Bouva ergerde zich eraan dat Mahinder Jogi (VHP) ‘zogenaamd’ kritisch is, terwijl men gewoon toekijkt hoe de statuten van Staatsolie worden gewijzigd om iemand van de regering op een onbehoorlijke manier een ‘boro’ te geven. Bouva riep Jogi op om kritisch te zijn en geen ‘boro’ te zoeken door dit goed te praten.

Jogi zei dat de statuten van Staatsolie al 40 jaar bestaan. De wereld is dynamisch. Hij zei dat de RvC van Staatsolie zit niet op de stoel van de Surinaamse Postspaarbank zoals dat gebeurd is. De RvC zit niet op de stoel van de Centrale Bank van Suriname om onze dollars weg te halen en onze kasreserves te vernietigen. “Wij hebben geen stichting gemaakt om de Palmentuin in bezit te nemen. Dat is het verschil met de nieuwe bestuursvoering welke de president heeft beloofd”, aldus Jogi.

Bouva riep op om inderdaad een nieuw begin te maken in plaats van allerlei show te maken. Hij wees erop dat er misstanden zijn al in de eerste maand van de regering. “Nu moet u kritisch zijn en niet zogenaamd kritisch terugkijken. U hebt gefaald om op dit punt vanaf het begin kritisch te zijn niet alleen bij Staatsolie, maar ook bij een aantal raden”, aldus Bouva.

VANDAAG