Vacante posten onderdirectoraten MinOWC worden ingevuld

Marie Levens. Beeld: GOV TV
Print Friendly, PDF & Email

De openstaande en nieuwe functies op het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) worden ingevuld. Het gaat onder andere om openstaande posten op de onderdirectoraten. Minister Marie Levens zegt in gesprek met Suriname Herald, dat de meeste onderdirectoraten al bestonden, maar de functies niet allemaal waren ingevuld en dat zal nu gebeuren. Eerder is bekendgemaakt dat onderwijs is opgesplitst in vier directoraten.

Levens geeft verder aan dat de nieuwe onderdirectoraten wel een onderdirecteur (od) erbij zullen krijgen. De directeur van het hoger- en wetenschappelijk onderwijs die binnenkort benoemd zal worden krijgt ook een od erbij. Op het directoraat Onderwijs Binnenland, dat veel meer aandacht nodig heeft, zal er ook een od worden aangesteld, zegt minister Levens. “De structuur van alle ministeries zit zo in elkaar. Elke directeur heeft een onderdirecteur. Als het directoraat groot is, dan heeft een directeur meer dan een onderdirecteur.”

De minister heeft onlangs veranderingen doorgevoerd op het ministerie. Natasia Bennanon is nu directeur van het administratief- en technisch beheer, terwijl Yuro Dipotaroeno benoemd is tot waarnemend directeur algemeen vormend onderwijs. Gracia Ormskirk is directeur beroepsonderwijs en Dorothy Hoever is benoemd tot waarnemend onderdirecteur Technische Diensten.

Volgens minister Levens zal er middels een advertentie gezocht worden naar geschikte kandidaten voor invulling van de vacante posten op het hoger- en wetenschappelijk onderwijs.

Simone Awanna

VANDAAG