Mond- en neusbedekking in bedrijven verplicht

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. Beeld: GOV TV

Mond- en neusbedekking in bedrijven is verplicht. De boete voor overtreding van de verplichting van het gebruik hiervan is gesteld op SRD 150 per persoon, schrijft minister Amar Ramadhin in een brief aan directies van bedrijven. In de praktijk is gebleken dat bedrijven het gebruik van mond- en neusbedekking verplicht stellen voor bezoekers, maar nalaten erop toe te zien dat ook het personeel zich op de werkvloer zich houdt aan deze verplichting.

In de brief wordt benadrukt dat het dragen van een mond- en neusbedekking ook verplicht gesteld is voor personeel op de werkvloer. Uit onderzoeken van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) en het Outbreak Management Team is gebleken, dat er een aantal besmettingen op de werkvloer plaatsvinden, omdat medewerkers onderling nalaten om zich te houden aan de preventieve maatregelen zoals het gebruik van mond- en neusbedekking, het houden onderlinge afstand en desinfecteren van handen. Collega’s onderling kunnen elkaar ook besmetten, staat in de brief.

“U wordt als directie op het hart gedrukt om erop toe te zien dat voornoemde maatregelen door zowel bezoekers, maar vooral ook door personeel strikt worden nageleefd. Hiermee voorkomt u dat het virus binnen uw bedrijf wordt verspreid, met alle consequenties voor de gezondheid van uw medewerkers en financiële consequenties voor uw bedrijf van dien,” staat in de brief.

VANDAAG