Stichting Uitgaanscentrum Paramaribo schenkt PPE aan Juspol

SUP-voorzitter Robbin Roemer overhandigt de persoonlijke beschermingsmiddelen aan minister Amoksi. Foto: Juspol
Print Friendly, PDF & Email

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) heeft een partij persoonlijke beschermingsmiddelen (PPE) van de voorzitter van de Stichting Uitgangscentrum Paramaribo (SUP), Robbin Roemer, ontvangen. De middelen zijn ter ondersteuning van de werkzaamheden van het team belast met het project Veiligheidszone Paramaribo-Centrum. De overhandiging heeft vandaag op het ministerie plaatsgevonden.

De SUP-voorzitter vindt het erg belangrijk om het veiligheidsproject te ondersteunen. Als gevolg van de COVID-19-pandemie draait de handelssector niet optimaal. “Vele zaken zijn gesloten of draaien op een laag pitje, waardoor er minder inkomsten zijn. Wij willen toch een bijdrage leveren,” zei hij.

Minister Amoksi stelt het op prijs dat er ook vanuit de stichting ondersteuning geboden wordt. Het project dat op 5 januari is gelanceerd, is intussen geëvalueerd. De minister moet het rapport echter nog bestuderen. Amoksi gaf verder aan dat het project op basis van de tussentijdse rapportage met de regiocommandant van Paramaribo-Centrum, hoofdinspecteur Orlando Jacott, tot nu toe een positief beeld schetst.

Het is de bedoeling om het veiligheidsproject uit te breiden naar andere gebieden in het land. De participanten aan het project zijn het Korps Politie Suriname (KPS), de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS) en Centrale Bank van Suriname (CBvS).

VANDAAG