Verkiezingspersoneel commissariaat Paramaribo-Noordoost wordt uitbetaald

Minister Somohardjo. Foto: Biza

Het verkiezingspersoneel van Paramaribo-Noordoost zal vanaf deze week uitbetaald worden. Het geld dat voor de uitbetaling bestemd was, was vorige week uit de kluis van het commissariaat Paramaribo-Noordoost gestolen.

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) zegt aan Suriname Herald dat er overleg is gepleegd met minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning over de uitbetaling van deze personeelsleden. Er is besloten om vanuit de verkiezingsrekening uit te betalen. “Het geld op de verkiezingsrekening is bestemd voor verkiezingsdoeleinden waaronder het uitbetalen van verkiezingspersoneel en dat is gedaan”, zegt Somohardjo.

“Die SRD 500.000 is vanuit deze rekening van Biza overgemaakt naar de rekening van het commissariaat. Er was door het commissariaat dan weer een gedeelte cash opgenomen om de colporteurs en anderen uit te betalen”, legt de bewindsman uit.

Het onderzoek in de kwestie van de gestolen SRD 500.000 is nog gaande. “Ik ben ervan overtuigd dat ze de daders gaan pakken”, aldus Somohardjo.

De uitbetaling zal niet meer plaatsvinden op het commissariaat maar op het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Simone Awanna

VANDAAG