Jongeman aangehouden voor mishandeling tante

De negentienjarige verdachte S.R. is op 21 januari door de politie van het bureau Latour aangehouden voor mishandeling van zijn tante B.A. Zij deed eerder op die dag aangifte tegen hem en verklaarde dat ze haar neefje vanaf zijn zestiende jaar heeft opgevangen. Dit nadat hij voor drugsgerelateerde zaken in aanraking was gekomen met de politie. Daarnaast is hij drugsgebruiker en onhandelbaar.

De tante die van beroep plantenverkoopster is, heeft vaker klachten van bedreiging doorgegeven aan de politie, maar heeft zelf nooit aangifte gedaan. Ze heeft haar neefje vaker betrokken bij haar verkoopactiviteiten, om hem af te leiden en bezig te houden, zodat hij zijn eigen geld kon verdienen.

Onderweg naar hun verkooplocatie op 21 januari kregen zij en haar neefje ruzie. Uit boosheid pakte S.R. een lege krat, die in de auto was en gooide die op de planten van zijn tante. Zij bracht haar voertuig tot stilstand, waarna de jongeman uitstapte. Een poging om hem tegen te houden, resulteerde in een paar vuistslagen die zij moest incasseren. Hij bedreigde haar ook met de dood.

De verdachte werd opgespoord en in de nabije omgeving aangehouden, waarna hij ter voorgeleiding werd overgebracht naar het politiebureau.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld.

VANDAAG