Vicepresident Brunswijk ook in thuisquarantaine

Ronnie Brunswijk. Foto: Kabinet van de Vicepresident
Print Friendly, PDF & Email

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk is ook in thuisquarantaine. Hij vertoont geen symptomen, maar blijft in quarantaine. De vp is niet getest. De gebruikelijke Raad van Ministers (RvM) vergadering zal vandaag virtueel plaatsvinden, zegt Humphrey Dundas, directeur van het directoraat Volkscommunicatie, aan Suriname Herald. Tijdens de eerste golf was de vp besmet geraakt met het virus.

Dundas legt uit dat de RvM-vergadering eerder virtueel heeft plaatsgevonden en het was even effectief als fysiek bij elkaar zijn. Brunswijk heeft zijn werkschema eveneens moeten aanpassen. Fysieke afspraken heeft hij moeten afzeggen. Wat virtueel kan plaatsvinden, gebeurt op zo’n manier. Het regeringswerk gaat normaal door, laat Dundas weten.

Hij voegt er meteen aan toe dat er geen sprake is van waarneming voor president Chan Santokhi, die besmet is met het COVID-19-virus. De president werkt normaal thuis en er is dagelijks contact met hem, legt Dundas uit. Ook geeft hij mee dat tot nu toe geen enkele minister positief is getest op het virus.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), heeft gisteren tijdens een virtuele persconferentie aangegeven, dat het goed gaat met de gezondheid van de president. Ook heeft hij geen gezondheidsklachten gehad. Santokhi is al begonnen met het leiden van vergaderingen. “Hij is weer de oude en bezig het land te besturen,” zei Ramdin.

De minister gaf verder aan dat de president na het weekend genezen wordt verklaard als alles goed verloopt. Hierna zal het staatshoofd zijn werkzaamheden weer fysiek kunnen oppakken.

Vishmohanie Thomas

VANDAAG