Vrouwelijke ondernemers volgen masterclass over juridische valkuilen

Het gebouw van het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. Foto: Suriname Herald

Op het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) is er onlangs een masterclass verzorgd voor vrouwelijke ondernemers. Deze masterclass met als onderwerp “Juridische valkuilen bij (internationaal) ondernemerschap” is mede mogelijk gemaakt door de Stichting Women Empowerment Network Suriname, een platform voor vrouwelijke ondernemers, in samenwerking met het ministerie van BIBIS.

Dit platform voorziet ondernemers van kennis en vaardigheden zodat hun bedrijven een gezonde groei kunnen doormaken en om de economische afhankelijkheid van vrouwen te bevorderen in de ondernemerswereld. BIBIS-minister Albert Ramdin is zeer ingenomen met deze samenwerking en gaf aan dat het goed zou zijn regelmatig dit soort evenementen te organiseren, niet alleen op het gebied van de juridische context, maar ook op het gebied van management en creativiteit in het algemeen.

Voorts moeten soortgelijke evenementen bijdragen aan het stimuleren van vrouwen om op een professionele manier inhoud te geven aan een stukje economische ontwikkeling in Suriname. Verder sprak hij de hoop uit dat met de kennis die de aanwezige deelnemers opdoen zij in staat zullen zijn hun ideeёn en creativiteit verder te vertalen naar een stuk daadwerkelijk kader voor het ondernemen.

De bewindsman legde verder uit dat het ministerie van BIBIS verder is uitgebreid met twee belangrijke taakstellingen, namelijk international business en internationale samenwerking. Zij hebben als taak het mobiliseren van de interesse internationaal en nationaal voor investeringen in Suriname. “De hoop is dus om kapitaal aan te trekken, ondernemerschap te stimuleren vanuit het buitenland samen met Surinaamse partners,” zei de minister.

“Als we kijken naar de olie- en gasvondsten zijn er enorm veel mogelijkheden, waarbij er voldoende kansen liggen voor vrouwen en in het algemeen ondernemerschap,” memoreerde de bewindsman. Het is daarom belangrijk dat er goed begrip is hoe het internationaal bedrijfsleven opereert, welke waarden en normen gelden en op welke wijze men juridisch de potentiële samenwerking kan inrichten.

VANDAAG