Sportzaken onderzoekt familieruzie sportcomplex Hanna’s Lust

Marlon Veldbloem, voorzitter van de Wanica Sport Organisatie. Foto: Suriname Herald
Print Friendly, PDF & Email

Het directoraat Sportzaken is gestart met een onderzoek naar de familieruzie om het Hanna’s Lust Sportcomplex. Het buurtonderzoek is nodig, omdat zaken zijn aangehaald die te maken hebben met het bewegings- en sportbelang van de buurt en conform het nieuwe sportbeleid. De buurtbewoners hebben ook het recht om veilig, gezond en onbezorgd gebruik te kunnen maken van dit sportcomplex, zegt de directeur van Sportzaken Gordon Touw Ngie Tjouw in gesprek met Suriname Herald.

“Wij van Sportzaken zijn de eindverantwoordelijke en ook betrokken hierin. We begrijpen de bezorgdheid die ontstaan is te Hanna’s Lust en in de sportgemeenschap over het sportcomplex en wij delen deze bezorgdheid,” merkt de directeur op. De ontwikkelingen en handelingen van het bestuur van de Wanica Sport Organisatie (WSO) worden op de voet gevolgd en waar het nodig is zal actie ondernomen worden. Touw Ngie Tjouw benadrukt dat er een buurtonderzoek komt.

Gezien het om een sportcomplex van de overheid gaat en aan Sportzaken toebehoort, heb ik direct, nadat ik informatie over deze kwestie heb ontvangen, informatie gevraagd en telefonisch contact gemaakt met de voormalige bestuursvoorzitter en een huidig bestuurslid over de stand van zaken. Het is nu wachten op het formeel verslag van het bestuur om te weten wat zich afspeelt, laat de directeur weten.

Er zal ook op een juridische wijze nagegaan worden als beide partijen zich hebben gehouden aan de beheersovereenkomst. Na het verslag van het WSO-bestuur, het resultaat van het buurtonderzoek, juridisch advies en beheersevaluatie zullen zaken in goede banen geleid worden en ook professioneler en transparanter worden aangepakt ter ontwikkeling van de sport in de buurt, naar tevredenheid van de bewoners van Hanna’s Lust en de totale sportgemeenschap.

Als hieruit dus nieuwe besluiten voortkomen, zullen we dit ook kenbaar maken aan de buurtbewoners, sportorganisaties en alle overige stakeholders. De kwestie Hanna’s Lust zal zakelijk en objectief aangepakt worden. Ook zal Sportzaken zich niet mengen in familieconflicten. “Wij hopen wel dat zij onderling hun relatie herstellen, terwijl wij van Sportzaken Hanna’s Lust Sportcomplex weer goedmaken,” zegt Touw Ngie Tjouw.

Bewoners van Hanna’s Lust hebben onlangs hun bezorgdheid geuit over een ruzie, die nu gaande is in de familie Veldbloem over het gebruik van het sportcomplex.

Simone Awanna

VANDAAG