Activist Sibrano Piqué afgevoerd

Activist Sibrano Piqué afgevoerd. Foto: Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Activist Sibrano Piqué is tijdens een protestactie aangehouden bij Ondrobon en overgebracht naar het politiebureau van de Keizerstraat. Piqué had een vergunningaanvraag ingediend bij districtscommissaris Ricardo Bhola van Paramaribo-Noordoost voor het houden van een vreedzame betoging. Hij kreeg echter geen antwoord op zijn verzoek om te mogen protesteren.

De betogers, die samen met Piqué bij Ondrobon waren, hebben zich verplaatst naar de Keizerstraat. Het kan er bij hen niet in dat Piqué is aangehouden. Voordat Piqué werd afgevoerd naar de Keizerstraat hield hij de politie voor dat hij gebruikmaakt van zijn democratisch recht om te protesteren en een vreedzame betoging te houden. “Ik weet niet waarop het slaat, dat ik een vergunning nodig heb om deel te nemen aan mijn democratisch recht”, hield de activist de politie voor. Hij is van oordeel dat de regering laks en antidemocratisch is.

De politie vroeg Piqué om plaats te nemen in de politiewagen. “Waarom moet ik plaatsnemen?”, vroeg Piqué. Bij zijn weigering werd hij door de politie zelfs in de wagen geplaatst. Piqué stribbelde tegen.

Zijn aanhouding heeft kwaad bloed gezet bij de aanwezige betogers die opstandig werden. “Nee, nee, hij gaat niet mee”, werd door de aanwezigen geschreeuwd naar de politie. De politie heeft de aanwezigen moeten tegenhouden. Diverse personen hebben getracht de politie te weerhouden om Piqué af te voeren.

Piqué heeft de mensen gisteren opgeroepen om samen met hem te protesteren tegen tal van zaken. Zo wil Piqué dat de COVID-19-maatregelen per direct worden aangepast. De lockdownmaatregelen moeten volgens hem worden opgeheven.

De activist eist eveneens het ontslag van de ministers Armand Achaibersing (Financiën en Planning) en Albert Ramdin (Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking) inzake de kwestie van New Surfin NV.

Hij vraagt eveneens aandacht voor de steeds maar stijgende brandstofprijs en de prijzen in de winkels.

VANDAAG