VHP-assembleeleden op bezoek bij H2o Cultivax

VHP-assembleeleden op bezoek bij H2O Cultivax. Foto: VHP
Print Friendly, PDF & Email

De VHP-assembleeleden Sidik Moertabat, Reshma Mangre, Rui Wang, Radjendrekoemar Debie en Cedric van Samson hebben donderdag een bezoek aan H2o Cultivax NV aan de Tawajaripolderweg. De delegatie kreeg een rondleiding van de directeur, Vinod Baldew.

Dit bedrijf teelt op grote schaal de landbouwgewassen zoals sim, oker, boulanger, sla, augurken, Hollandse komkommer en paprika. De delegatie heeft ook kennis en informatie mogen verkrijgen over het telen van de verschillende gewassen met behulp van het plantenkassensysteem.

Het bedrijf focust zich op de export van haar producten alsook de lokale consumptie en biedt tevens werkgelegenheid aan acht vaste arbeiders en een paar losse arbeiders op afroepbasis gedurende de oogstperiode.

OW bezig met opschonen van trenzen
Het ministerie van Openbare Werken (OW) is landelijk bezig met het ophalen en opschonen van de trenzen en sloten aan weerszijden van de wegen. In dit kader was het assembleelid Moertabat zich samen met enkele dr- en rr-leden van het ressort Lelydorp gaan oriënteren aan de Sidodadiweg te Dessa.

Volgens buurtbewoners is er langer dan twintig jaar geen onderhoud geweest. Uit blijdschap voor deze snelle aanpak van de werkzaamheden waren de buurtbewoners spontaan bijeengekomen om de regering te bedanken, schrijft de VHP in een persbericht.

Bewoners van de Sidodadiweg te Dessa geven hun grieven door aan assembleelid Moertabat. Foto: VHP

De problemen en wensen van de mensen werden eveneens aangehoord en zullen doorgeleid worden naar de regering. Gebruikmakend van deze gelegenheid deed Moertabat een beroep op de aanwezigen om ook een handje te helpen met betrekking tot het onderhouden van de bermen en trenzen.

VANDAAG