Vicepresident Brunswijk ontvangt betogers

Vp Brunswijk heeft de betogers toegesproken. Foto: Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Een groep betogers verzamelde zich voor het Kabinet van de Vicepresident, waar zij door vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk zijn ontvangen. Bij het betreden van het bordes, hief de groep spontaan het volkslied aan en reageerde opgetogen. Zij gaven aan dat zij kort daarvoor te Ondrobon waren om te protesteren. Echter waren zij het niet eens met het optreden van de politie.

De groep gaf verder aan dat zij meerdere keren een vergunning heeft aangevraagd bij de districtscommissaris voor het houden van een protestactie, maar dat die aanvraag steeds werd afgewezen. Dit is reden geweest dat zij gisteren zonder vergunning de straat opgingen.

De vp heeft de groep gevraagd om de COVID-maatregelen in acht te nemen en ook de afstand te bewaren. Verder heeft hij ze geadviseerd om alle wegen te bewandelen bij het aanvragen van een vergunning. “Als de districtscommissaris geen toestemming geeft, dan kan altijd middels een schrijven een verzoek worden gericht aan president Chan Santokhi. Openbare orde en rust moeten worden bewaard,” zei de vp.

Verder heeft de groep meegegeven dat alle Surinamers vreedzame acties mogen voeren. Echter moet er rekening worden gehouden met de COVID-pandemie. “Als je de straat op wil, zoek dan een vergunning. Probeer altijd de democratische weg te bewandelen,” benadrukte Brunswijk.

VANDAAG