Activist Sibrano Piqué dient klacht in tegen staat Suriname

Sibrano Piqué. Foto: Piqué

“Het is mijn democratisch recht om te protesteren. Het was een vreedzaam protest, niemand mag daaraan komen. Ik heb een armfractuur opgelopen en ik zal een klacht indienen tegen de staat Suriname. Ik ben nu bezig met mijn advocaten om verdere stappen te ondernemen,” zegt activist Sibrano Piqué in gesprek met Suriname Herald.

“Wat de regering doet is niet wat men had beloofd. Ik ben er weer over tien dagen en ik ga door met protesteren,” zegt hij. Volgens Piqué heeft hij een armfractuur opgelopen tijdens het afvoeren van hem naar het politiebureau.

“Wij hebben Suriname beloofd: ‘strei de fu strei wi no sa frede heri libi te na dede.’ Ik ben iets begonnen en ik ga door ermee. Het gaat niet goed in het land en er zijn spanningen onder de bevolkingsgroepen met name de creolen en de Hindostanen en dat moet voorkomen worden,” vindt de activist.

Hij zegt dat de regering een bijdrage moet leveren. De regering is volgens hem niet bezig met het volk, maar met zichzelf en met campagnevoering. Deze regering haalt 2025 niet, stelt de activist.

“Ze doen het niet goed en het volk pinaart, eenieder voelt het en elke regering die komt zal mij tegenkomen. Het betreft niet alleen de regering-Santokhi. Mijn signaal is naar alle regeringen toe die hierna volgen. Elke regering die komt en Suriname dit aandoet, zal mij op haar pad krijgen,” laat de activist weten.

Simone Awanna

VANDAAG