Diabetenorganisatie luidt noodklok

Print Friendly, PDF & Email

Het personeel van Stichting One Stop Shop voor Chronische Ziekten (OSS) luidt de noodklok. Er is geen geld om de werkers langer uit te betalen. De werknemers hebben woensdag te horen gekregen, dat de organisatie per 27 februari stopt met de dienstverlening.

De arbeiders worden brodeloos met dit besluit. De stichting is belangrijk voor personen met diabetes. Ruim acht jaar konden deze patiënten binnenlopen om hun wonden op professionele wijze te laten behandelen. Ook kregen zij mee hoe om te gaan met hun aandoening. Dit alles gebeurde kosteloos.

"Door de inzet van de OSS konden amputaties worden voorkomen en konden patiënten op een verantwoorde wijze omgaan met hun ziekte", meldt de stichting op haar Facebookpagina. Het personeel is met dit besluit niet langer in staat om zijn gezinnen te onderhouden, schulden af te lossen en maandelijkse lasten te betalen.

De stichting is een plek waar personen met diabetes terecht konden na verwijzing. Het is een samenwerking tussen diabetes educatie en het ministerie van Volksgezondheid met ondersteuning van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Voornamelijk diabeten en personen die leven met hiv werden door de organisatie in een vroeg stadium begeleid.

Naomi Hoever

VANDAAG