Santokhi: “Er wordt nieuwe NV opgericht”

President Santokhi. Beeld: DNA TV
Print Friendly, PDF & Email

New Surfin NV is eigenlijk nooit opgericht, zei president Chan Santokhi zojuist in De Nationale Assemblee (DNA). Er komt nieuwe investeringsmaatschappij, die volgens geldende procedures zal worden opgericht, zei het staatshoofd. De regering is hierover op een lijn.

Volgens de president is er onjuiste informatie verspreid over New Surfin NV. Verder zei Santokhi, dat er veel racistische opmerkingen worden gemaakt en dat die niet geaccepteerd zullen worden. Hij merkte op dat een Hindostaan en marron intensief samenwerken, verwijzend naar zichzelf en vicepresident Ronnie Brunswijk, om het land te ontwikkelen.

Verder verwees de president naar de coalitie die uit verschillende bevolkingsgroepen bestaat en die met respect voor elkaar het land ontwikkelen.

President Santokhi riep het parlement op om het gedrag dat leidt tot het zaaien van haat af te keuren. “We gaan als regering alles doen om de eenheid te versterken.”

Vicepresident Ronnie Bunswijk is ook aan het woord gekomen. Hij spreekt van een hechte eenheid en dat de regering op één lijn is. Over New Surfin NV is er veel ruis geweest.

Volgens de vicepresident had hij in eerste instantie niet begrepen dat het ging om deze NV, doelend op New Surfin. Er zou binnen de regering wel gesproken zijn over het binnenhalen van fresh capital, echter was niet aangegeven hoe.

Brunswijk vindt dat deze kwestie niet etnisch moet worden bekeken, maar dit gebeurt als mensen in de samenleving verwarring willen brengen. “We zijn allen Surinamers. Niemand gaat tussen ons komen, we accepteren dat niet en trekken op als eenheid,” aldus Brunswijk.

VANDAAG