Verpleger houdt protestactie

Rendel Feller. Foto: Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Nadat activist Sibrano Piqué verschillende protesten heeft georganiseerd tegen de regering-Santokhi, staat Rendel Feller op om ook van zich te laten horen. Op 3 maart organiseert hij op het Vlaggenplein een protestdemonstratie. Hij is het oneens met de vele maatregelen, die door de overheid worden genomen.

Voor hem is een jaar lang in lockdown leven nu genoeg. Een andere reden waarom Feller niet aan de kantlijn blijft staan is, omdat hij van oordeel is dat alle protesteerders worden gelinkt aan de NDP.

“Ik was vroeger lid van de NPS en stond bij de afgelopen verkiezingen op de kandidatenlijst van de PALU. Ik hoop dat ik de niet-NDP’ers met mijn protest meekrijg. Niet eenieder die actie voert, is een NDP’er. Ook al gaan de NDP’ers protesteren, doen zij dat als burgers. Dat recht om te demonstreren hebben zij ook.”

Volgens hem nemen de coalitiepartners elkaar niet serieus, doordat partners onderling niet op de hoogte zijn van besluiten die worden genomen. “Als ze elkaar niet vertrouwen, hoe willen zij dat het volk hun vertrouwt?”

Verder zegt hij dat de mensenrechten in gevaar zijn. Feller noemt de lockdownmaatregelen niet deugdelijk. Hij stelt dat de maatregelen ook door regeringslieden worden vertrapt. “Het zelfbeschikkingsrecht geeft aan wat je als burger met je lijf mag doen. De overheid kan mij niet dwingen om een mondkap op te doen. Wie vertelt mij dat de mondkap gezondheidsvriendelijk is?”

Verder vindt hij dat het democratisch recht van burgers wordt ontnomen door bij demonstraties de sterke arm op hun af te sturen. “Ik keur dat af. We worden als criminelen behandeld.” Hij laat nu van zich horen, omdat hij de regering de ruimte gaf om gemaakte fouten te corrigeren. Feller zit in de zorg en doet een HBO-rechtenstudie.

Naomi Hoever

VANDAAG