Minister Nurmohamed kondigt vernieuwingen OW-kantoren aan

De meeting tussen dc Senrita Gobardhan, minister Riad Nurmohamed en directeur Civieltechnische Werken Santosh Soman. Foto: OW
Print Friendly, PDF & Email

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) heeft onlangs bij een bezoek aan het district Nickerie vernieuwingen van alle kantoren in alle districten aangekondigd. Projecten en voorstellen gedaan door het districtscommissariaat liggen jaren bij de OW-dependance, maar zijn niet opgepakt, terwijl ze een urgent karakter hebben.

Het nog eens aandoen van het rijstdistrict had als doel de maatregelen die enkele maanden geleden waren aangekondigd te inspecteren. Volgens de OW-minister zijn simpele zaken blijven liggen, zoals infrastructuur in verkavelingsprojecten, waarbij mensen percelen hebben gekocht, maar niet kunnen bouwen.

Werkzaamheden waarbij wegverbindingen voorzien moeten worden van duikers voor een nieuwe ontsluiting, laten nog op zich wachten. Er zijn gesprekken gevoerd met ondernemers en dienstverleners die middels aanbestedingen opdrachten uitvoeren. Ze zijn reeds geïnformeerd over het nieuwe beleid van de regering en ook van OW. Problemen met betrekking tot de productie van padie kwamen ook aan de orde.

Minister Nurmohamed drukte de padieboeren op het hart om zich te bundelen en samen te werken in het belang van land en volk. Districtscommissaris (dc) Senrita Gobardhan zei dat er recent een urgentielijst aan OW is aangeboden met de vraag naar assistentie. De burgermoeder wil dit jaar nog urgente zaken aanpakken, maar zegt dat er beperkte financiële middelen beschikbaar zijn om problemen op te lossen. Ook is er een gezonde samenwerking tussen het districtscommissariaat en OW-Nickerie.

“Naast het ministerie van OW maken de ministeries van ROS en LVV ook deel uit van het platform. Problemen worden samen in kaart gebracht, uitgewerkt en daarna de oplossingen tot uitvoering gebracht,” zei de dc.

Minister Nurmohamed tekende tijdens het werkbezoek ook een overeenkomst, waarbij achttien personen bij een school te werk worden gesteld voor onderhoudswerkzaamheden. OW heeft ongeveer vijfhonderd personeelsleden in het rijstdistrict, maar niet eenieder wordt betaald, want het nieuwe aangetrokken personeel ontvangt nog geen salaris.

VANDAAG