Eindexamens voj- en vos-scholen gaan normaal door

Yuro Dipotaroeno. Foto: CDS
Print Friendly, PDF & Email

De eindexamens op het voortgezet onderwijs op juniorenniveau (voj) en het voortgezet onderwijs op seniorenniveau (vos) zullen normaal voortgang vinden. Dit zegt directeur Yuro Dipotaroeno van het Algemeen Vormend Onderwijs in gesprek met Suriname Herald.

Volgens hem hebben de leerlingen maar een gap van een maand in vergelijking met het afgelopen schooljaar. Tijdens het schooljaar 2019/2020 was er een grotere gap van vier maanden, terwijl dat dit jaar niet het geval is. Alles kan daarom normaal doorgaan, is Dipotaroeno van mening.

De schoolonderzoeken voor het eerste kwartaal worden nu afgerond. Het programma dat uitgevoerd moet worden, wordt normaal uitgevoerd. Hij hoopt niet dat we met een derde golf van het COVID-19-virus te maken krijgen.

“COVID-19 moet ons niet de baas gaan worden. We proberen streng daarop te letten vanuit Onderwijs dat er geen gekke dingen gebeuren.” Dipotaroeno zegt dat hij met het directeurenberaad van de vos-scholen heeft vergaderd en is overeengekomen dat het programma normaal uitgevoerd kan worden. “Er is geen enkel vuiltje aan de lucht”, merkt hij op.

Dipotaroeno zegt dat er wordt geprobeerd om ondanks alles de kwaliteit van het onderwijsproces te garanderen. Een van de aspecten is het begeleidingstraject naar de leerlingen toe om het gewenste niveau te bereiken. “Wat we zien is dat COVID-19 er nog altijd is. Er zullen nog gebrekkige mango’s zijn, maar we willen niemand achterlaten”, geeft Dipotaroeno aan.

Aan de voj- en vos-scholen zijn er instructies gegeven vanuit het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Ook zijn er instructies gegeven om de leerstof af te bakenen.

De scholen zijn op 15 februari wederom van start gegaan met het fysieke onderwijsproces.

Simone Awanna

VANDAAG