Staatsolie stelt voertuig ter beschikking aan unit Ordening Kleinschalige Goudsector

General manager van de commissie OKGS, Wilson Balansi, toont trots de sleutels van het nieuwe voertuig. Foto: Staatsolie
Print Friendly, PDF & Email

Staatsolie heeft vandaag een voertuig ter beschikking gesteld aan de unit Ordening Kleinschalige Goudsector (OKGS). Dit zal bijdragen aan het uitvoeren van de werkzaamheden van deze unit. De overdracht van het splinternieuwe voertuig vond plaats op het hoofdkantoor van Staatsolie.

General manager van de commissie OKGS, Wilson Balansi, ontving uit handen van de president-commissaris van Staatsolie, Leo Brunswijk, de autosleutel. Namens Staatsolie was Eddy Fränkel, Deputy Director Power en Sustainable Energy, aanwezig.

Het onder controle houden van de activiteiten die betrekking hebben op de kleinschalige goudmijnbouw, is het hoofddoel van de unit OKGS. Om het werk van OKGS beter te kunnen faciliteren, ondersteunt Staatsolie de werkzaamheden van de commissie. Het uitvoeren van kleinschalige goudwinning brengt risico’s met zich mee, in het bijzonder bij de hoofd- en hulpdammen van Afobaka. De unit voert haar werkzaamheden ook in het gebied rondom de Afobakadam uit.

Het bewaken van de damintegriteit is ter beheersing van het risico op een dambreuk, waarbij stroomafwaarts gelegen gebieden zoals Brokopondo, Para, Wanica en Paramaribo onder water zouden kunnen komen te liggen. Met een sterkere handhaving wordt de integriteit van de dam beter gewaarborgd.

De unit OKGS werd vorig jaar geïnstalleerd, waarmee ook illegale kleinschalige goudwinningsactiviteiten worden tegengegaan. Op deze manier wordt bewerkstelligd dat de kleinschalige goudwinning ook op een verantwoorde manier kan bijdragen aan de economie van Suriname. Staatsolie hoopt met deze geste een rol te spelen in het bereiken van dit doel.

VANDAAG