Vliegende Brigade sluit twee winkels in Nickerie

Importeur gesloten door Vliegende Brigade. Foto: CDS
Print Friendly, PDF & Email

De Vliegende Brigade, die valt onder het Kabinet van de President, heeft in het weekend twee winkels in Nickerie gesloten. Tegen twee importeurs, waaronder Belem Imports en Shen Long Company NV is er eveneens opgetreden en deze zijn door de Vliegende Brigade gesloten.

De flessen Sojaolie werden duurder verkocht dan normaal. Foto: CDS

Een winkel in Nickerie kon geen vergunning overleggen en de andere geen aankoopbonnen. Daarnaast was er sprake van opdrijving van de prijzen van onder andere babyvoeding. Tijdens de controlewerkzaamheden was er voor babyvoeding een veel hogere prijs geplaatst.

Lactogen Juniors met een inhoud van 800 gram werd verkocht voor SRD 115 in plaats van SRD 112. Lactogen babyvoeding met een inhoud van 900 gram werd voor SRD 105 verkocht in plaats van SRD 86,50. De prijzen moesten meteen worden teruggedraaid. Ook zijn er vervallen flessen wasverzachter van het merk Downy aangetroffen. Deze zijn direct vernietigd. Verder hadden enkele producten geen prijsaanduiding. De winkeliers werden erop gewezen, dat de prijsaanduiding verplicht is en deze moest direct aangebracht worden.

Tijdens de controlewerkzaamheden heeft de Vliegende Brigade ook nog lege smokkel sigaretten dozen in de vuilnisemmer aangetroffen. Verder waren er klanten, die smokkel sigaretten kwamen kopen. Echter zijn na onderzoek in de winkel en het magazijn geen smokkel sigaretten aangetroffen.

De Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ), de justitiële autoriteiten en het Bureau Nationale Veiligheid, die ook deel uitmaken van de Vliegende Brigade, hebben in het afgelopen weekend controlewerkzaamheden verricht in Paramaribo en Nickerie. In het kader daarvan zijn de twee winkels gesloten.

Behalve dat de winkeleigenaren geen geldige winkelvergunning konden overleggen bleek dat de prijzen van de basis- en strategische goederen veel hoger lagen, dan wat op de overgelegde aankoopbonnen stond aangegeven. In de middaguren werd een van de winkels weer opengesteld, nadat de winkelier zijn aankoopbonnen had kunnen overleggen.

De Vliegende Brigade is reeds met een agressieve controle van winkels in de verschillende districten gestart. In het weekend is tijdens het werkbezoek van president Chan Santokhi in Nickerie reeds een aanzet hiertoe gegeven.

Tijdens de controles bij andere winkels zijn nog meerdere overtredingen geconstateerd. Zo was ergens de weegschaal niet geijkt en er konden geen inkoopbonnen van kippenbouten van het merk Rockingham worden overgelegd. Het ministerie van EZ zal er alles aan doen om ongebreidelde prijsstijgingen de kop in te drukken en te allen tijde de consument te beschermen.

VANDAAG