Personeel AZP nog in sitdown actie

Hoofdingang Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Foto: Suriname Herald
Print Friendly, PDF & Email

Het personeel van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) blijft in actie, omdat een aantal zaken niet zijn uitgevoerd door de directie van het ziekenhuis. Het gaat hierbij om onder andere de uitbetaling van de gratificatie. Het besluit om in actie te blijven is gisteren tijdens een algemene ledenvergadering genomen. Het personeel voert de sitdown actie tot maandag.

Lloyd Pool, voorzitter van de Algemene Bond van Personeel in dienst van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (ABPLAZ), zegt in gesprek met Suriname Herald dat de directie de bond heeft uitgenodigd voor een gesprek, maar dat kan echter pas op 10 maart. De AZP-directie heeft ook aangegeven dat de uitbetaling van de gratificatie voorlopig niet kan plaatsvinden omdat zij niet over de middelen beschikt.

Pool zegt dat de bond van de minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, heeft begrepen dat hij ze ook niet kan ontvangen omdat hij nu in het Boven-Surinamegebied vertroeft. Hij heeft ook gevraagd om de actie op te schorten, maar dat bepalen de leden. De leden hebben bepaald dat ze eerst een oplossing willen voor de knelpunten, zegt Pool.

Het ontheffen van de opleidingsmanager, voortzetting van de onderhandelingen, het opheffen van de onderbezetting die in het ziekenhuis heerst en uitbetaling van het verschil van de gratificaties over het jaar 2017 en 2018.

De bond gaat maandag om de tafel met minister Ramadhin om te onderhandelen over deze eisen.

Simone Awanna

VANDAAG