Dc’s hebben voorname taak in duurzame toerismeontwikkeling

Enkele deelnemers aan de workshop over duurzame toerismeontwikkeling. Foto: Suriname Herald
Print Friendly, PDF & Email

Districtscommissarissen (dc’s) hebben een voorname taak bij het verder ontwikkelen van de toerismesector in hun gebied. Dit zei Maverick Boejoekoe, directeur van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), op 26 maart, tijdens een workshop ‘Public private partnership voor duurzame toerismeontwikkeling’ in de Congreshal.

Vóór aanvang van de workshop, hebben verschillende departementsdirecteuren presentaties gehouden over hoe de toerismesector op diverse gebieden verbeterd kan worden. In een presentatie is Boejoekoe uitgebreid ingegaan op ‘de plaats en de rol van de dc’s bij duurzame toerismeontwikkeling’. Roseline Daan, directeur van het directoraat Cultuur, heeft gesproken over de culturele diversiteit die goed van pas kan komen bij het verder ontwikkelen van duurzaam toerisme.

Beide directeuren zijn het erover eens, dat de dc’s de unieke dingen binnen hun district toeristisch moeten gaan ontwikkelen. Er moet bijvoorbeeld niet alleen gekeken worden naar de attracties binnen een bepaald gebied, maar er moeten genoeg faciliteiten zijn, om toeristen te kunnen accommoderen.

De bedoeling van deze workshop was om samen de toeristische potentie van de verschillende districten te ontdekken en de mogelijkheden om deze te ontwikkelen te bespreken. Het was ook aan de dc’s om met voorstellen te komen, die goed kunnen werken in hun district. Belangrijk daarbij vonden de inleiders dat elk district zijn eigen identiteit moet hebben en dat moet laten zien in het toeristisch plan.

De workshop is afgesloten met een presentatie van de dc’s over hoe zij de toerismeontwikkeling in hun gebied zien en ter hand kunnen nemen. Zij hebben ook gesproken over hoe er samengewerkt kan worden met de Suriname Hospitality and Tourism Association (SHATA) en de United Tour Guides Suriname (UTGS). De dc’s hebben ook aangegeven, dat met enkele innovaties de diverse toeristische diensten kunnen bijdragen aan de versterking van de staats- of districtskas.

Deze workshop is georganiseerd door het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) in samenwerking met de ministeries van ROS, Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en enkele organisaties uit de private sector zoals SHATA, UTGS en Cluster Toerisme Noord-Commewijne.

Sjovellie Amoksi

VANDAAG