Wolfram: “Verscherpte maatregelen waren frustrerend”

WOVS-voorzitter Gretl Wolfram. Beeld: STVS
Print Friendly, PDF & Email

De verscherpte maatregelen waren eerst frustrerend, ook vanwege het feit dat in 2020 de kledingzaken grotendeels niet open waren. Gretl Wolfram, voorzitter van Winkeliers en Ondernemers Vereniging Suriname (WOVS), geeft tegenover Suriname Herald te kennen, dat de ondernemers in 2020 al zware verliezen hebben geleden.

Toen de verscherpte maatregelen weer golden, waren zakenlieden weer bang dat ze wederom op verlies zouden draaien. Nu er een versoepeling is, is er weer ademruimte. Het personeel kan weer betaald worden en de kans dat men genoodzaakt wordt de zaak te sluiten wordt kleiner, geeft ze aan.

Ook voor bakkerijen is het een opluchting om te horen dat ze normaal kunnen opereren. Vele bakkerij eigenaren zaten al met de handen in het haar wat betreft het verkrijgen van dispensatie, zodat brood geleverd kan worden. Daarnaast moeten veel arbeiders al heel vroeg uit huis om brood te bakken of ze moeten veel later van de bakkerij. Zij zouden een dispensatiebrief moeten krijgen om over straat te kunnen.

Wolfram heeft eveneens gemerkt dat er eerder met twee maten gemeten werd. De ondernemers van kleine kledingzaken moesten na afkondiging van de verscherpte COVID-19-maatregelen, vrijdag, zich wel houden aan de maatregelen terwijl andere grote warenhuizen wel hun deuren openhielden voor de samenleving. “Zaken in de mall en warenhuizen als Kirpalani waren wel open,” zegt Wolfram.

Enkele zaken aan de Gompertstraat zijn gisteren gesommeerd om te sluiten. Ze moesten meteen de deuren sluiten. Dat is niet in goede aarde gevallen, omdat de ondernemers van oordeel zijn dat er niet bij de grote warenhuizen wordt ingegrepen. Er wordt geen inval gedaan bij die bedrijven, maar de kleine ondernemers worden wel aangepakt ondanks die de nodige COVID-19-maatregelen in acht nemen en de protocollen in place hebben.

Vishmohanie Thomas

VANDAAG