RGD moet uit rode cijfers worden gehaald

De RGD-leiding op bezoek bij president Chan Santokhi. Foto: CDS
Print Friendly, PDF & Email

De Regionale Gezondheidsdienst (RGD) moet uit de rode cijfers worden gehaald. Het accent van de hervormingen binnen de organisatie zal ook daarop worden gelegd. “Wij zijn bezig met een grondige evaluatie. De RGD moet zich kunnen plaatsen in een rol waarbij de instelling niet afhankelijk is van de regering,” zegt voorzitter Fayaz Sharman van het RGD-stichtingsbestuur. De RGD-leiding heeft gisteren de stand van zaken besproken met president Chan Santokhi.

Voornamelijk de zorgpunten zijn besproken. Het staatshoofd heeft de RGD de opdracht gegeven om een herstelplan te presenteren om de instelling weer gezond te maken. Waarnemend directeur Nishita Gajadin, zal op korte termijn een nieuw beleidsplan presenteren aan de regering om de knelpunten van de RGD structureel aan te pakken.

“Wij hopen dat wij de zorgsector op eerste lijn niveau kunnen verbeteren en ons personeel de nodige waardering kunnen geven met ondersteuning van de regering. De aanhoudende coronapandemie is een uitdaging om reguliere zorg aan te bieden en ook het ontbreken van financiële middelen,” gaf de RGD-topvrouw aan.

RGD is een gezondheidsinstelling, die belast is met de primaire gezondheidszorg in de kustvlakte. Het gezond maken van de organisatie geniet hoge prioriteit bij de regering en de leiding van de gezondheidsinstelling. Minister Krishna Mathoera van Volksgezondheid ad-interim was ook aanwezig bij deze vergadering.

VANDAAG