Elektrificatieproject Giebelstraat Nickerie opgeleverd

President Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk bij de ingebruikname van het elektrificatieproject in Nickerie. Foto: CDS
Print Friendly, PDF & Email

President Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk hebben vandaag met een druk op de knop de Giebelstraat en omgeving in de Van Pettenpolder in het district Nickerie voorzien van elektriciteit. President Santokhi stelde, dat de regering geen losse acties uitvoert. Dit is onderdeel van een samenhangend beleid dat de regering heeft uitgestippeld.

In de afgelopen negen maanden is er hard gewerkt, meent de regeringsleider. De financiële staatshuishouding is volledig onder controle en er zijn acties ondernomen op het sociale vlak. Er worden in diverse districten elektra projecten uitgevoerd, omdat de burgers daar recht op hebben. De president kondigde meer acties aan om ook op onderwijsgebied ontwikkelingen te stimuleren zoals gratis wifi op scholen. In de urgentiefase heeft de regering meer dan 80 procent uitgevoerd.

Het staatshoofd is blij met de verrichtingen van de Energiebedrijven Suriname om projecten uit te voeren in de districten. Het project is binnen korte tijd gerealiseerd voor de bewoners. Er komt overal licht in uw omgeving, zei het staatshoofd. Nickerie is een belangrijk district. Er komt verder onder meer een landbouwproject van US$ 30 miljoen om de landbouw verder te ontwikkelen.

Vicepresident Ronnie Brunswijk merkte op dat de regering niet wacht met het uitvoeren van projecten kort voor de verkiezingen. De regering zal het volk geven wat het nodig heeft. Hij riep de bewoners op goed gebruik te maken van de beschikbare energie.

Minister Kenneth Amoksi van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) ad-interim gaf aan, dat Suriname zich conform de Duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG) gecommitteerd heeft om in 2030 iedereen te voorzien van energie en water. Energie speelt een cruciale rol bij huishoudens en productiesectoren. NH ondersteunt ook initiatieven op het gebied van hernieuwbare energie. De bewindsman zei ook dat in de toekomst Nickerie een zonne-energiepark krijgt.

VANDAAG