Minister Nurmohamed: Grootste deel woningbouwprojecten vorige regering chaotisch en rommelig

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken. Beeld: GOV TV
Print Friendly, PDF & Email

De woningbouwprojecten die door de vorige regering werden uitgevoerd waren chaotisch en rommelig. Dit zei minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken, vandaag, tijdens een persconferentie. Er zijn de afgelopen jaren twintig tot dertig woningbouwprojecten opgestart. Met de kwestie van de Surinaamse Postspaarbank (SPSB) zijn de projecten onoverzichtelijker geworden.

Verder gaf de bewindsman aan dat er in deze projecten tientallen woningen niet zijn afgebouwd. Vooral in het district Wanica liggen een aantal huizen onder water en hoog wied, merkte hij op. De regering heeft zich niet gehouden aan de afspraken die gemaakt waren met de ondernemers. "Dit is zielig. Er moesten vierduizend woningen worden opgeleverd, maar dat is niet gebeurd.”

Hij gaf aan dat enkele woningen wel op een nette manier zijn opgeleverd. Een ander project was een schenking van China, waarbij er 350 woningen opgezet zouden worden. Echter zal de aanpak nu anders zijn. Er zullen eerst gesprekken gevoerd worden met de SWM en EBS, want ze moeten kunnen garanderen dat de nutsvoorzieningen in orde komen. Bij de vorige projecten was dit niet het geval. Pas als ze de garantie geven kunnen de projecten worden gestart, zei de bewindsman.

Verder zei Nurmohamed dat alle nieuwe woningbouwprojecten onder de loep genomen zullen worden. Hij liet ook weten dat een aantal projecten van de begroting zijn geschrapt, omdat er prioriteiten gesteld moeten worden. Dit heeft te maken met de financiële begroting van het land, zei de OW-topman.

Simone Awanna

VANDAAG