Sudobe bespreekt knelpunten doven en slechthorenden met minister Amoksi

Sudobe heeft verschillende knelpunten besproken met minister Amoksi. Foto: Juspol
Print Friendly, PDF & Email

De Stichting Suriname Doven Belangen (Sudobe) vraagt van minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) extra aandacht voor het uitbreiden van rijscholen voor doven, de mogelijkheid voor het verkrijgen van een groot rijbewijs en de peperdure rijlessen voor de slechthorenden. In vergelijking met de rijlessen voor niet-slechthorenden zijn de rijlessen voor de doelgroep onbetaalbaar. Deze punten hebben zij op 19 april onder de aandacht gebracht van de bewindsman.

Het afschaffen van het gehoorapparaat op een foto voor het rijbewijs is ook een van de aandachtspunten. Sudobe heeft gevraagd dat alle informatie, die door het ministerie gebracht wordt, vertolkt kan worden voor de groep.

“Het doof zijn moet geen sta-in-de-weg zijn om een leven op te bouwen zoals alle andere mensen die zichzelf als normaal beschouwen. Er moeten gelijke kansen zijn voor eenieder,” zei minister Amoksi. Hij gaf aan dat dit initiatief te zullen ondersteunen. De bewindsman zal daarom een gesprek hebben met het hoofd van de afdeling Verkeer en met de vereniging van rijscholen. “Ook al betekent het dat wetten gewijzigd moeten worden, maar er moet op landelijk niveau een oplossing komen,” zei de Juspol-topman. Sudobe zal op de hoogte gesteld worden van zijn verrichtingen met betrekking tot de zaken die zijn besproken.

De stichting Sudobe stelt zich ten doel het behartigen van de belangen van doven en anderen met een gehoorbeperking in Suriname. Bij het bezoek aan Amoksi waren aanwezig Rosita Etnel, Kenneth Williams en Wiren Mehoe.

VANDAAG