Korpschef: “Politiek en rechterlijke macht debet aan decadentie in KPS”

Korpschef Roberto Prade. Foto: Korps Politie Suriname
Print Friendly, PDF & Email

Het deviant gedrag in het Korps Politie Suriname (KPS) wijdt korpschef Roberto Prade onder andere aan de politiek en de rechterlijke macht. Zo reageerde Prade op een vraag van Suriname Herald tijdens een persconferentie van het ministerie van Justitie en Politie.

“In sommige gevallen blijven mensen op een of andere vreemde manier door de politiek in het korps, ondanks ze zich schuldig hebben gemaakt aan een kwalijke praktijk.” Prade merkte op dat er in het buitenland direct wordt opgetreden tegen iemand uit een korps, die de mist ingaat. “Helaas zijn we in Suriname nog niet zo ver.”

Ondanks zaken van bepaalde politieambtenaren via de rechterlijke macht naar buiten komen, toch ziet men kans om gehandhaafd te blijven. Verder zei de korpschef dat het korps werft uit een samenleving, waarbij er ook sprake is van decadentie. “Je probeert zoveel mogelijk te houden wat goed is. Welk korps ter wereld heeft geen problemen?,” vroeg hij retorisch.

Desondanks treedt KPS als organisatie correctief op naar ambtenaren die een fout begaan. Hij zei dat het KPS bezig is met een onderzoek om na te gaan waar het deviant gedrag binnen de politieorganisatie vandaan komt. “We kijken wat we kunnen doen om het tij in positieve richting te keren.”

Naomi Hoever

VANDAAG